ВСЕ ПРО ПІРСИНГ (ЧАСТИНА 6). ВИДИ ПІРСИНГУ: ПІРСИНГ ПУПКА [NAVEL PIERCING]

Пірсинг пупка – це пірсинг, який робиться крізь складку по краю пупка. Цей пірсинг можна робити лише, де є така певна складка так звана «губа». Найпоширенішим є пірсинг на верхній складочці, та зворотній пірсинг пупка, який розміщується на його нижньому виступі.
Хоча більшість людей добре підходять для пірсингу пупка, є один важливий виняток: якщо точка, де згинається ваш тулуб, проходить через пупок (або достатньо близько, щоб чинити тиск на ваші прикраси, коли ви нахиляєтеся), вам НЕ слід використовувати прикрасу у вигляді кільця, а, ймовірно, краще НЕ робити там пірсинг взагалі.
Не доведений факт того, що проколотий пупок прийшов до нас саме із стародавнього Єгипту, де свідчив про те, що його власник має безліч прав і привілеїв. Сучасний же пірсинг пупка переслідує виключно естетичні цілі. Додаткову популярність пірсингу в 1993 приніс кліп Aerosmith на пісню «Cryin'», в якому Alicia Silverstone проколює пупок. Також сама можливість легко приховати прокол під одягом вплинула на поширення цього виду пірсингу. Вважається, що пірсинг пупка популярний лише серед жінок але останнім часом цей вид пірсингу все більшими темпами набирає популярності серед чоловіків. Багато чоловіків, особливо з європейських країн та країн Латинської Америки, роблять прокол пупка, при цьому вставляють скромніші прикраси, ніж жінки.
Для пірсингу пупка однаково підходять як і кільця так і ​​штанги. Як правило для такого виду пірсингу обирають саме вигнуту штангу, яка має назву «банан» (curved barbell) особливо доречна для первинного проколу, який потрібно носити до повного загоєння. Тоді уже можна міняти на кільця чи інші види прикрас (з підвісками, кільця із кулькою та не менш популярні краплеподібні кільця у виді бісеру (teardrop captive bead rings) та J-подібні штанги (J-bars)…)
Отож як завжди давайте розглянемо, які бувають різновиди цього проколу, окрім широкопопулярного класичного пірсингу пупка.
Класичним вважається прокол верхньої складки пупка, а нестандартним (зворотнім) – прокол нижньої складки або бічні проколи. Щоправда, будь-який прокол пупка може бути виконаний лише у разі наявності «хорошої губи». До речі, пірсинг нижньої складки – не погана альтернатива для власниць опуклого пупка, тобто для тих, кому через фізіологічні особливості, а простіше кажучи, відсутність верхньої складочки, недоступний класичний пірсинг. Множинний пірсинг пупка підійде тим, хто має пупок досить великий. А ось володаркам маленьких пупочків краще зупинитися на одному проколі, інакше прикраси виглядатимуть як нагромадження. Але і тим, і іншим слід пам'ятати, що канал в області пупка формується досить довго. Тому бажаючим похизуватися прикрасою на пляжі, слід подбати про пірсинг заздалегідь. Так як повне загоєння пірсингу в пупку може тривати більше 12 місяців. Навіть якщо його підтримувати в чистоті та відчувати себе комфортно, все рівно довго заживатиме (мається на увазі не обов’язково з ускладненнями).

Класичний пірсинг пупка (Standart Navel Piercings)

Це прокол верхньої складочки пупка. Розміщають прикрасу саме по центру. Єдине ще раз потрібно відмітити, що в силу природньої анатомічної побудови тіла не у всіх є ця хороша складочка зверху для того щоб виконати такий прокол. Інакше прикраса просто не триматиметься і випаде. Або ж матиме не естетичний вигляд до того всього.

Нестандартний пірсинг пупка (Inverse/Anti-Navel Piercings)

Той самий пірсинг, що і стандартний, тільки проколюється в нижній області складочки пупка. Хороша альтернатива у кого верхня губа не має достатньої складки. Або ж як кому подобається.

Множинний пірсинг пупка (Multi-navels and Navel Projects)

Це пірсинг з декількома проколами в одній області. Якщо класичний виконується саме по центру губи, то такий пірсинг виконується від центру з двома та більше проколами. Також це суміш одночасно класичного, нестандартного, індастріалу, горизонтального чи навіть діагонального пірсингу…для створення якоїсь певної візуальної симетрії по краям пупка. Компонуючи при цьому якийсь конкретний проект пірсинга пупка.

Крупнокаліберний пірсинг пупка (Large Gauge Navel Piercings)

Такий пірсинг виконуються максимально товстими голками для пірсингу (8G-3мм) та носять прикраси саме великого калібру. З часом розтягуючи на ще більший діаметр. При цьому можна тягнути прокол навіть для вставки тунелей (2-0 Gauge).

Горизонтальний пірсинг пупка (Horizontal Navel Piercings)

Такий пірсинг виконується горизонтально на самій складочці чи то по верхньому краю чи то по нижгьому чи навіть по боковим краям пупка.

Справжній/Трушний пірсинг пупка (True Navel Piercings)

Сам «зовнішній пупок» виявляється також можна проколювати; його називають справжнім пірсингом пупка, тому що проколюється саме безпосередньо самий пупок, а не його складка навколо, яка насправді не є частиною структури пупка, а частиною шкіри вашого живота!) Для такого проколу, обов’язково переконайтеся, що студія та пірсинг, який вам збираються робити, мають великий досвід та вже мали справу з такими проколами!
Отож, повторюсь – це пірсинг, який проходить через сам пупок. Для якого потрібно, щоб він був природно видний вперед хоча б в якійсь мірі. Лише в такому випадку ви зможете його проколоти.
Всупереч тому, що такий пірсинг не загрожує життю і навіть якщо є анатомічно доступним, його роблять все рівно вкрай рідко.

Пупковий індастріал (Navel Industrial)

Індастріал пупка  – це два або більше пірсингу пупка, з’єднаних однією штангою. Загалом пупок спочатку проколюють і загоюють окремими прикрасами; потім вставляється одна прикраса в два отвори.

Глибокий пірсинг пупка (Deep Navel Piercings)

Цей пірсинг екстремального характеру, так як пробивається на велику відстань від самого капюшона пупка до області вже аж самої ділянки живота. Для такого проколу беруть сильно подовжені штанги, які призначені переважно для індастріала.

Ось на разі це всі мені відомі види пірсингу пупка. Розглянемо далі, також ще декілька важливих питань, таке собі невеличке ФАК'Ю (FAQ):

Багатьох жінок цікавить таке питання, як бути з пірсингом під час вагітності?

Так, під час вагітності тканини сильно розтягуються. Розтягнуті мікротріщини швидко заповнюються фібробластами  тією самою субстанцією, яка утворює розтяжки. В результаті прокол, навіть якщо його зберегти (вставивши прикрасу достатньої довжини), навряд чи буде гарно виглядати після пологів. Крім того, прокол може з'їхати по ходу розтягування тканин, а ближче до пологів пірсинг швидше за все доведеться зняти.
Найкраще відмовитися від прикраси в пупку, як тільки він стане малим, і переробити прокол вже на етапі відновлення після пологів.

А як щодо присідань і фізичних вправ?

Присідання та фізичні вправи зазвичай не становлять проблеми для вас чи вашого пірсингу, але ви можете скорегувати своє тренування, щоб уникнути надмірного тиску на свої прикраси чи пірсинг  – принаймні на початку. Прислухайтеся до свого організму; якщо це боляче, не робіть цього. (І піт не повинен зашкодити вашому пірсингу, тільки після цього обов'язково прийми душ.)

Що ще потрібно знати та пам'ятати? Деякі прості правила, інструкціїї та поради:

  • Більшість пірсингу пупка ставлять із зігнутою штангою (бананом)
  • При первинному проколі ніякого золота та срібла чи біжутерії лише використання високоякісного титану та медичного високоякісного пластику, акрилу, силікону.
  • Стандартний розмір для проколу пірсингу пупка  – 1.6mm (він же 14G), штанга має бути не тоньшою, ніж 1mm 18G, інакше буде більший ризик відторгнення, розриву та міграції.
  • Довжина вашої першої штанги, повинна бути більшою ніж сам прокол, щоб забезпечити додатковий простір для загоєння пірсингу та його легкого очищення. Ви можете змінити розмір пізніше. (Пірсинг пупка майже завжди продається як 7/16-дюймові (11mm) або 3/8-дюймові (10mm) ювелірні вироби.)
  • Під час загоєння захищайте свій пірсинг пупка від зачеплення за одяг, роздратування від тертя чи травм під час фізичних занять і активності та можливо придбайте пов’язку з вентиляційним отвором із твердого пластику (продається в більшості аптек) і закріпіть її на пірсинг з використанням еластичного бинта.
  • Дотримуйтесь щоденної процедури очищення місць проколу.
  • Не міняйте прикрасу, поки канал повністю не заживе.
Ось ми і розглянули усі можливі різновиди проколів та важливі питання, щодо проколу пупка. Також, ви звернули увагу, що цей пост я пишу уже українською?) Це перший пост українською у цьому блозі. Можете привітати мене з цим у коментарях) Тому, відтепер далі писатиму нові цікаві пости лише українською! Підписуйтесь на оновлення мого блогу, щоб не пропустити чогось цікавенького!

І в завершення маю цікавий факт, те що пірсинг пупка носить ще й альтернативну назву взяту на честь поп співачки Брітні Спірс. Тому, дехто може називати його, як «Пірсинг Брітні» (Britney Piercing).



Defliketonezine Tattoo Blog © 2022




Читайте також:




Коментарі

Популярні публікації