Тату Перформанс - TATTOO PERFORMANCE

Сьогодні розглянемо такий незвичайний напрямок татуювання, як тату перформанс. В основному ці тату носять абстрактний характер та виконуються переважно в режимі реального часу. Ці тату створюють навмисно професійні майстри де виконання не вимагає якогось «професійного стилю», ці татуювання, скоріше виглядають так, ніби їх намалювали діти початкової школи. Такі тату, ще називать, як «незграбні тату» (партаки) чи «тату треш». Тут більше значення має візуально-розважальна демонстрація та сама інтерактивна гра. Така собі контентна вистава де майстер створює та демонструє свій шедевр. Такий перформанс включає чотири основні елементи: час, простір, тіло і присутність тату художника, а також відносини між творцем і публікою. Мета якого викликати реакцію, з підтримкою імпровізації та почуттям естетики. Такі показові татуювання надзвичайно зросли за останні кілька років. І хоча деякі з вас можуть не зрозуміти цей рух, але його популярність швидко зростає в усьому світі.
Одним із таких ярких представників цього руху є іспанський художник Ріхард Румба - Rixard Tattoo, родом з Мадриду, який спеціалізується на абстрактному татуюванні та саме він ввів термін «tattoo performance» - перформанс татуювання. У його виступах використовуються справжні тату машинки та клієнти для створення інтерактивних дизайнів, які є на 100 відсотків перманентними. Багато з його виступів стали вірусними в соціальних мережах, та давайте більше дізнаємось про його унікальний процес «бодіарту».
Шлях як виконавця таких татуювань почався, коли Ріхард пішов робити татуювання в парку, маючи лише акумулятор, що дозволяло робити татуювання без кабелів. Цей досвід роботи на природі і дав поштовх до багатьох нових ідей та їх здійснень. Такі дії створюють дисонанс із класичним татуюванням у створенні еклектичних випадкових татуювань, зроблених на відкритому повітрі та в умовах, коли ніколи не знаєш, яким буде кінцевий результат.
Далі розглянемо лише декілька перформансів Ріхарда, інші зможете переглянути на його сторінці Instagram чи на його Youtube каналі.
Одним з найпопулярніших перформансів є «Нога» - нанесення татуювання ногою на маківці. Цей виступ було створено в Барселоні в січні 2020 року та опубліковано незабаром після цього. Вистава була сприйнята публікою з ступором і здивуванням, що має сенс, враховуючи рідкість техніки та екстравагантну ситуацію. Цим відео поділилися більше 5000 разів з аккаунту Ріхарда та інших акаунтів та більш ніж мільйона переглядів менш ніж за два дні.

«Мої виступи були добре сприйняті користувачами як на іронічних, трешових сторінках про татуювання, так і на більш серйозних тату пабліках. Але тільки після того, як я опублікував перформанс «Нога», я зрозумів силу віральності моїх перформансів».

Ще однією з ідей Ріхарда було те, як зробити татуювання на відстані, будучи віртуально присутнім. Нинішня пандемія дуже сильно вдарила по усьому світу. У відповідь на ситуацію Ріхард почав відновлювати зв’язок і спілкуватися зі старими друзями через відеодзвінки.

«Це надихнуло мене створити татуювання на відстані в ці часи карантину. Дія базується на прямому ефірі, під час якого я керую машиною іншої людини, а під час виступу він слідує крокам, які моя проектована рука позначає на його тілі».

Ще один перформанс заснований на втраті контролю та автоматизації медіа. Іронічно візуалізувати інструменти щоденного використання, такі як цей робот-пилосос, для виконання іншої роботи, як-от татуювання. Це викликає жартівливе відчуття здивування та гри. На додачу, цей твір є частиною серії перформансів, присвячених концепції безпечної дистанції під час COVID-19.
Ось реалізації вистави, якій заважають несприятливі ситуації. Татуювання виконується за допомогою палиці для селфі, в якій машина для татуювань розміщена на одному кінці палиці разом із ендоскопічною камерою, яка підключена до проектора. Глядачі можуть крупним планом спостерігати за виконанням татуювання на живій проекції. У цій виставі складність використання палички призводить до еклектичного виконання татуювання.
Далі на зміну робота пилососа приходить дрон. Це татуювання, зроблене за допомогою дрона, було одним із найбільших викликів для художника. Оскільки це була повністю експериментальна вистава, було багато аспектів, які не можна було контролювати. Це був справжній хаос, але з дуже цікавим результатом.

"Дрон стає стає майстром для людського тіла. Чи можете уявити таке тату майбутнє?"

А як вам гра на віолончеллі? Татуювання з віолончеллю, зроблене в період фрістайлу музичної творчості. На відео під час татуюванні представлена ​​різка та зовсім не мелодійна музика.
Крім перформансів майстер також робить тату у студії, полюбляє виконувати тату у стилі дудл (doodle), імітації японської каліграфії, та різних експресивних абстракцій…

«Я малюю ескіз китайською тушшю, і це абстрактні форми, які я роблю автоматично та дуже експресіоністично. Потім я роблю тату дуже широкими голками магнум і додаю тонкі лінії по краях.»

Ви запитаєте, Хто ці люди? Де він їх бере таких сміливих клієнтів? Відповідь майстра проста:

«Люди знаходять мене. Зазвичай я працюю з друзями чи шанувальниками, і до мене звертаються незнайомці, які хочуть бути частиною мого тату експірієнсу.»

Також, ще є перформанси татуювання та їзда на волосипеді, на лижах у горах, обведення та повторення урбаністичних об'єктів на тіло, нанесення тату через трафарети, спінографи та одяг та ще багато інших чудирнацьких ідей Ріхарда.

Усі ці перформанси дещо схожі до тих, що вже робили у своїх серіях Чудаки (JackAss), там було чимало таких ідей на тему тату. Ось перше, що згадую це коли робили тату Стіву О під час скаженої їзди на сафарі. Та памятаю писав давно пост "Татуювання на колесах", про теж такий своєрідний перформанс братами циркачами.
Одразу згадую по темі тату перформансу ютуб канал Аглюкса та його Ugly x Show де пригадую тату виконували дельфіни, та ще багато іншого фрікового на його каналі.
Ось це усі перформанси на сьогодні. Можливо, якщо вам траплялись схожі вистави, та цікаві чудирнацькі відоси, на яких представленні нетрадиційні способи нанесення тату, як ось у цьому пості, діліться посиланнями в коментарях. Чи залишіть коментар, який перформанс у цьому пості сподобався найбільше?!
Також підпишіться на оновлення мого блогу (головна сторінка-верхній правий угол-кнопочка) тисніть, щоб нічого не пропустити. До слідуючого пост телебачення!)


Defliketonezine Tattoo Blog©2022




Коментарі

Популярні публікації